Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Održani 3. i 4. moduli Green Building Professional edukacije 2014/2015 – informacije i intervjui predavača

Održani 3. i 4. moduli Green Building Professional edukacije 2014/2015 – informacije i intervjui predavača


Održani 3. i 4. moduli Green Building Professional edukacije 2014/2015 - informacije i intervjui predavača

zelenazona

U četvrtak i petak, 11. i 12. prosinca 2014. s početkom u 9,00h, Zagreb, Hotel Esplanade, održali su se 3. i 4. moduli u okviru edukativnog programa Green Building Professional u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. 

Dana 11.12.2014. godine, četvrtak, sa početkom u 09:00 sati u hotelu Esplanade održan je treći po redu modul u sklopu 4. generacije Green Building Professional 2014/2015 pod nazivom “Upravljanje zelenim zgradama i Cradle to Cradle princip”.

 

Ovaj modul dao je uvid u najbolje prakse za uspješno upravljanje zelenim građevinskim projektima. Također, obradio je teme koje se odnose na održive principe gradnje koji uključuju „Integrirani Dizajn“, te dobivanju optimalnih rezultata za sve partnere projekta. Objašnjeni su i procesi i regulative vezano uz puštanje završenih građevinskih projekata tj. zelenih objekata, naselja ili zona u progon tj. upotrebu.

Jedna od tema bila je „Cradle to Cradle“ princip u okviru zelene gradnje.

 

Predavač trećeg modula je cijenjeni stručnjak Michael Moradiellos del Molino, Lateral Thinking Factory.

 

Intervju Michaela Moradiellos del Molina možete pogledati ovdje.

Dana 12.12.2014. godine, petak, održao se četvrti obvezni modul Green Building Professional edukacije 2014/2015 sa početkom u 09:00 sati u hotelu Esplanada, Zagreb pod nazivom “Održivi materijali i resursi”.

 

Ovaj modul je fokusiran na shvaćanje dostupnosti, pogodnosti, zakonodavne potrebe i sagledavanje specifikacija za korištenje održivih građevinskih materijala. Modul je usmjeren na dva koncepta: zeleni građevinski materijali moraju imati odgovarajući pozitivan učinak prema okolišu; izazov za održivost gradnje jest sačuvati životni standard bez povećanja negativnog učinka na svjetske izvore ili na okoliš u skladu s prirodnim modelom “recikliranja i ponovnog korištenja otpada“.

 

 Kajo Ferić, CEMEX Hrvatska d.d.,  održao je odlično predavanje pod nazivom “Održivi materijali i resursi” u sklopu 4. modula Green Building Professional.

 

Intervju Kaje Ferića možete pogledati ovdje.

* Izvor članaka je portal Zelena zona Zagrebačke banke

This site is registered on wpml.org as a development site.