Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Pozivamo Vas da se pridružite 1. modulu GBPRO edukacije: Principi zelene gradnje i zeleni certifikati

Pozivamo Vas da se pridružite 1. modulu GBPRO edukacije: Principi zelene gradnje i zeleni certifikati


Dana 28.09.2018. godine, petak, održava se prvi modul Green Building Professional edukacije 2018/2019 sa početkom u 08:30 sati u zgradi tvrtke Tehnika dd, ulica grada Vukovara 274, Zagreb pod nazivom: “Principi zelene gradnje i zeleni certifikati” na kojem će predavanje održati: Dr.sc. Vlasta Zanki, dipl.ing.stroj., HEP-ESCO i Mr.sc. Hrvoje Kvasnička, dipl.ing.građ., Bricmore d.o.o. LEED AP & BREEAM ASSESSOR.

Ovaj modul usmjeren je na edukaciju o osnovnim pojmovima zelene gradnje te daje vrijedne savjete za stvaranje održivih građevinskih projekata. Modul donosi informacije i iskustva iz EU prakse vezano uz primjenu zelenih i održivih materijala i tehnologija u izvedbi ovih komponenti. 

Ovaj modul će istaknut razliku između zahtjeva u gradnji prema nacionalnoj zakonskoj regulativi i naprednih međunarodnih standarda zelene gradnje, među kojima su najpoznatiji LEED, BREEAM i DGNB. 

 LEED je certifikacijski sustav koji ocjenjuje održivost zgrada i naselja. Razvio ga je Američki savjet za zelenu gradnju (www.usgbc.org) , a sami sustav ocjenjuje ne samo energetsku učinkovitost, nego i aspekte poput učinkovitog korištenja vode, korištenje materijala, kvalitetu unutarnjeg prostora te odabir i upravljanje zemljištem. Sustav se može koristiti za certificiranje novogradnje, ali i postojećih zgrada. BREEAM je osnovan 1990. kao Britanski sustav ocjenjivanja zgrada prema zelenim principima. 

 


AGENDA PREDAVANJA 

PRIJAVNICA & CJENIK *za sudionike koje žele slušati pojedinačni modul unutar polugodišnje edukacije


Diplomirala je 1998. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilište u Zagrebu, na termotehničkom smjeru. Magistrirala je 2002. na međunarodnom poslijediplomskom studiju “Sustainable Energy Engineering” na Zavod za energetiku Kraljevske visoke tehničke škole (KHT) u Stockholmu (Švedska), na kojoj je i doktorirala 2006. godine iz područja energetske učinkovitosti i gospodarenja energijom. Uz to, završila je niz program dodatnog usavršavanja. U razdoblju 1998.-2007. godine bila je znanstvena novakinja na Zavodu za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku FSB-a, dok je 2006-2012. godine radila u UNDP-u, najprije kao nacionalna konzultantica za sustave grijanja , hlađenja i klimatizacije, a zatim i kao voditeljica Programa Vlade „Dovesti svoju kuću u red“. U svibnju 2012. godine imenovana je direktoricom HEP ESCO-a. Autorica je 20-ak znanstvenih i stručnih radova, a kao urednica i autorica sudjelovala je u izradi šest publikacija (knjiga, priručnika i brošura) iz područja energetske učinkovitosti. Potpredsjednica je Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, članica Osnivačke skupštine Hrvatske udruge za rashladnu i klima tehniku i dizalice topline. Vanjski je predavač na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu na predmetu Gospodarenje energijom.

 

Hrvoje Kvasnička je savjetnik za nekretnine i voditelj projekata s desetgodišnjim iskustvom u sektoru komercijalnih nekretnina. Karijeru u nekretninskoj industriji započeo je kao voditelj razvojnih projekata u Tehnici, te se kasnije pridružio zagrebačkom uredu Jones Lang LaSallea, gdje je radio na procjenama nekretnina, vođenju projekata, tehničkom savjetovanju i savjetovanju u održivosti na velikim komercijalnim projektima u Hrvatskoj i Sloveniji. Nakon nekoliko godina provedenih u JLL-u, Hrvoje je osnovao konzultantsku firmu Bricmore te se i dalje bavi savjetovanjem za velike klijente u komercijalnom sektoru. Savjetovao je mnoge međunarodne banke, developere, vlasnike nekretnina te investicijske fondove poput Trigranita, Immofinanza, WP Careyja, itd. Hrvoje je bio i predsjednik Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju gdje je sada član Upravnog odbora te je i kvalificirani stručnjak u području održive gradnje (LEED AP i BREEAM Assessor) te redovito savjetuje domaće i međunarodne klijente o održivoj gradnji. Također, redovito drži predavanja i prezentacije na temu zelene gradnje, a pozvan je i kao gost predavač na Arhitektonski i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je pri Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, i stekao titulu magistra znanosti u području razvoja nekretnina pri Sveučilištu Westminster u Londonu. 2012. je godine izabran u članstvo Royal Institution of Chartered Surveyors.

 

Edukacija se održava pod pokroviteljstvom:

Medijski pokrivaju:

        

 

This site is registered on wpml.org as a development site.