Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Pozivamo Vas na konferenciju: Pametnim rješenjima do održivog grada

Pozivamo Vas na konferenciju: Pametnim rješenjima do održivog grada


Pametan grad (smart city) koncept je cjelovitog i održivoga grada u kojem će kvaliteta ljudskoga života, ali i odnosa prema prirodnoj okolini biti na znatno višoj razini.
Mjesto i vrijeme održavanja: Zagrebački velesajam, 07. travnja, 10:00h
Građani sa svojom kreativnošću, znanjem i vještinama, zajedno s umreženom gradskom infrastrukturom te uslugama usmjerenim prema korisniku, predstavljaju glavne prednosti suvremenih gradova u kontekstu postizanja gospodarskog rasta i bolje kvalitete života. Uglavnom se temelji na upotrebi pametnih mreža (smart grid)snažnijem uvođenju ICT tehnologija, internetskom povezivanju svih objekata (Internet of Things – IoT) primjeni komunikacija M2M (machine to machine)smanjenju onečišćenja okolišauvođenju inteligentnih transportnih sustava, ali i povećanju energetske učinkovitosti primjenom pametnog mjerenja i uvođenjem inovativnih rješenja u građevinarstvu. Gradovi i gradska infrastruktura iznimno su kompleksni sustavi koji svakodnevno i učinkovito moraju odgovarati na mnogobrojne potrebe.
U panelu pod nazivom: ODRŽIVOST: ŠTO NUDI REALNI SEKTOR – sudjeluje, među ostalim sudionicima, i Snježana Turalija, izvršna direktorica HSZG-a. Rasprava će biti na sljedeće teme: Koliko je koncept pametnoga grada zaživio u Hrvatskoj? Gradska aplikacijska i infrastrukturna rješenja, usluge pametnoga grada, prometna rješenja i mobilnost, smanjivanje emisije ugljikova dioksida, sustavi javne rasvjete, energetski učinkovita gradnja, primjena obnovljive energije, pametne mreže – sve to, a i više, da bi se stvorili održivi gradovi. Pridružite se panelu koji počinje u 11.20!
Rješenja za pametne gradove uzimaju u obzir različite zahtjeve, ograničenja i izazove s kojima se pojedini gradovi suočavaju. Kako ih detektirati i savladati reći će oni koji su u tome uspjeli.
Cijena kotizacije:
800,00kn + PDV
PROGRAM
REGISTRACIJA
This site is registered on wpml.org as a development site.