Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Recikliranje komunalnog mulja u betonskoj industriji – Javna prezentacija projekta RESCUE – Građevinski fakultet Zagreb 18.5.2015.

Recikliranje komunalnog mulja u betonskoj industriji – Javna prezentacija projekta RESCUE – Građevinski fakultet Zagreb 18.5.2015.


RECIKLIRANJE KOMUNALNOG MULJA U BETONSKOJ INDUSTRIJI – OD MIKROSTRUKTURE DO INOVATIVNIH GRAĐEVNIH PROIZVODA

PONEDJELJAK 18.05.2015, 16.30 – 17.30 sati
GRAĐEVINSKI FAKULTET, Kačićeva 26, Zagreb
VELIKA PREDAVAONICA

Voditelj projekta: doc.dr.sc. Dražen Vouk, dipl.ing.građ.

Sveučilište u Zagrebu, Građevinski fakultet, Zavod za hidrotehniku

Projektom RESCUE istražuje se mogućnost i opravdanost ponovne upotrebe mulja s uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u betonskoj industriji. Konkretno, ispituje se ugradnja pepela, dobivenog spaljivanjem mulja, u cementni mort i beton. Cilj istraživanja je ispitivanje utjecaja različitih faktora poput temperature spaljivanja mulja, različitih vrijednosti vodocementnih omjera, ugradnje različitih udjela pepela kao zamjene za cement, dodatka drugih materijala i kemijskih dodataka u svrhu postizanja zadovoljavajućih svojstava cementnog morta i betona s ugrađenim pepelom i njihovog eventualnog poboljšanja, uz smanjeno korištenje prirodnih resursa.

Tijekom javne prezentacije projekta iznijet će se polazne osnove za provođenje istraživanja, opisat će se metodologija istraživanja te će se prikazati dosada postignuti rezultati uz usporedbu s rezultatima dosadašnjih istraživanja iz svjetske prakse.

Izvor: www.webgradnja.hr/novosti/recikliranje-komunalnog-mulja-u-betonskoj-industriji-javna-prezentacija-projekta-rescue-gradevinski-fakultet-zagreb-18-5-2015/2030/

This site is registered on wpml.org as a development site.