Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Sustav javnih bicikala konačno u Velikoj Gorici!

Sustav javnih bicikala konačno u Velikoj Gorici!


Velika Gorica, 16. svibnja 2017. – Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u 10 hrvatskih gradova i općina: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, pa čak i na otoku Lastovu.

Danas se tom društvu pridružila i Velika Gorica sa sustavom za iznajmljivanje električnih i klasičnih bicikala. Električni bicikli punit će se iz obnovljivih izvora energije – fotonaponskih panela, kao prvi takav primjer u ovom dijelu Europe.

Investitori Grad Velika Gorica, Turistička zajednica GVG i VG Komunalac d.o.o. od danas svojim građanima i turistima nude ovaj cjenovno najpovoljniji i najzeleniji oblik javnog gradskog prijevoza. Riječ je o projektu koji je u potpunosti u skladu s direktivama Europske unije te vizijom i planovima Gradske uprave Grada Velike Gorice vezanim uz održivi razvoj koji potiče i partner u projektu Ekoregija Velika Gorica.

Projekt su pozdravili Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, pjevačica Ivana Banfić, Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Savez za željeznicu i HŽ Putnički prijevoz, nextbike partner u integriranom javnom prijevozu čiji putnici uživaju čak 150 minuta besplatne vožnje svaki dan, 365 dana u godini.

Do srpnja ove godine nextbike pokreće sustave javnih bicikala u 5 novih gradova čime će Hrvatska s ukupno 15 gradova i općina postati treća zemlja po broju nextbike gradova u Europi! Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj već sada broji 20.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz u gradu. Integrirani javni prijevoz budućnost je koja već sada stiže u Hrvatsku tako da Velikogoričani mogu putovati do Zagreba i nazad kombinirajući vlak i bicikl.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368