Hrvatski savjet za zelenu gradnju

U sklopu Međunarodne izložbene konferencije REXPO 2018. HSZG sudjeluje na panelu: “Mogu li iskustva u energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša biti hrvatski izvozni proizvod?”

U sklopu Međunarodne izložbene konferencije REXPO 2018. HSZG sudjeluje na panelu: “Mogu li iskustva u energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša biti hrvatski izvozni proizvod?”


Hrvatska je u posljednjih nekoliko godina građevinski sektor oživjela kroz mnogobrojne projekte energetske obnove. Način je to kojim se želi osigurati postizanje ciljeva uštede energije i smanjenja stakleničkih plinova na koje smo se obvezali kao jedna od EU članica. Trenutno je u provedbi oko 1100 projekata koji se odnose na obnovu višestambenih i javnih zgrada, ali i energetsku učinkovitosti u industriji. Investicija je to od oko 2,5 milijardi kuna za što je iz EU fondova osigurano oko 1,5 milijardi kuna. Uz to u Hrvatskoj je zaživio i ESCO model, a mnogi projekti dodatno se još sufinanciraju putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

I na području zaštite okoliša postavljaju se ambiciozni ciljevi. Europska komisija nedavno je izglasala nova pravila koja se tiču plastičnog otpada te u svojim direktivama promovira depozitni sustav kod povrata  PET i AL/FE ambalaže, a koji se u Hrvatskoj primjenjuje već dugi niz godina.  Stoga naš know – how u navedenim područjima može biti dobar putokaz i ostalim zemljama u regiji da  slične modele primjene i u svom okruženju.

Može li Hrvatska u tom kontekstu svoje iskustvo i stručnjake etablirati kao svojevrstan „izvozni proizvod“?

O toj temi će u utorak 27. studenog u 15:30 sati u sklopu Međunarodne izložbene konferencije REXPO 2018. (Kongresni centar City Plaza) govoriti direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja mr.sc. Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ivo Milatićdr.sc. Aleksandra Anić Vučinić, stručnjakinja u području zaštite okoliša te Dean Smolar, direktor Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

Veselimo se vašem dolasku!

REXPO program

Više informacija

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368