Hrvatski savjet za zelenu gradnju

U suradnji s Građevinskim fakultetom, pozivamo Vas da se pridružite GREEN TALKS programu u ZAGREBU na temu: “nZEB & BIM – kako do održive gradnje?”

U suradnji s Građevinskim fakultetom, pozivamo Vas da se pridružite GREEN TALKS programu u ZAGREBU na temu: “nZEB & BIM – kako do održive gradnje?”


 

PRIJAVNICA                         PROGRAM

 

U suradnji s Građevinskim fakultetom pozivamo Vas da se pridružite programu GREEN TALKS SIMPOZIJU koji se održava 16. svibnja 2019. u ZAGREBU,

od 09.00 do 15.30 sati, na lokaciji Zagrebački inovacijski centar – ZICER, Zagrebački velesajam, Paviljon 12, 1. kat, Zagreb

 

 

NA GREEN TALKS saznajte:

1. Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?

2. Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?

3. Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim obnovama?

4. Korištenje BIM-a za energetsku učinkovitost i kritički osvrt na BIM 

 

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

Sudjelovanje se u Programu stručnog usavršavanja HKA-a vrednuje s jednim (1) satom iz područja C2.2 Koncepti energetske obnove zgrada i obnovljivi izvori energije i D3.1 BIM tehnologija.


 

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEB-a, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i barijere s kojima se susrećemo. Dodatna tema kojoj će biti posvećena posebna pozornost je i BIM (Building Information Modelling).

 

Znamo li graditi zgrade gotovo nulte energije (nZEB)?

Iako postoje pozitivni primjeri, u Hrvatskoj još uvijek postoji prostor za učenje. Napredak u smislu izvođenja radova postoji, ali i dalje trebamo učiti o tome kako projektirati troškovno optimalni nZEB. Na simpoziju će biti prikazani novo-razvijeni pristupi za obrazovanje arhitekata i inženjera te radnika prema programu Fit-to-NZEB.

 

Informacije, informacije – koristimo li sve što nam je dostupno kako bismo poboljšali kvalitetu projekata te olakšali radne procese?

Građevinski sektor u Hrvatskoj ne koristi sve mogućnosti koje nas okružuju tijekom građevinskog projekta. Izazovi koji se javljaju i koji je potrebno riješiti prije potpune i obvezne upotrebe BIM-a je edukacija svih sudionika u građevinskim projektima. Simpozij će dati uvid na koji način se provodi izobrazba za BIM u području energetske učinkovitosti (nZEB-a) kroz programe Net-UBIEP, BIMzeED te BIMCert, ali i na koji način se BIM trenutno koristi u praksi u Hrvatskoj i u Austriji, a istaknuti će se pozitivne strane BIM-a, ali i izazove koji još uvijek postoje.

 

BIM znači promjenu paradigme projektiranja i izvođenja (zapravo cijelog procesa građenja) pa zbog toga treba promijeniti dosadašnji način razmišljanja o građenju.

 

GREEN TALKS je NAMIJENJEN većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE i INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA, STROJARSTVA I ELEKTROTEHNIKE, STRUČNJACIMA IZ PODRUČJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI, KONZERVATORIMA te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.

 

GREEN TALKS podržavaju: Grad Zagreb, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Hrvatska gospodarska komora, Društvo arhitekata Zagreb, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, te Hrvatska komora arhitekata.

 

Poduzeća/Institucije koje sudjeluju na GREEN TALKS-u sa edukativnim i promotivnim prezentacijama su: Gealan d.o.o., Daikin Hrvatska d.o.o., Fibran d.o.o., Velux Hrvatska d.o.o., Mapei Croatia d.o.o.. te Hansgrohe d.o.o.

    

        

 

MEDIJSKI POKRIVAJU

         

 

GREEN TALKS najraširenija su edukativna događanja  Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju s temom održive gradnje. To su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti: inženjerima građevine, geodezije, strojarstva, elektrotehnike, arhitekture, krajobrazne arhitekture, ekonomistima, predstavnicima javnog sektora, kao i svima zainteresiranim dionicima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o zelenoj gradnji.

Svrha GREEN TALKS je educirati i informirati opću i stručnu javnost o zelenoj gradnji, energetskoj učinkovitosti i održivom razvoju, njenim principima kao i mogućnostima uštede, očuvanja okoliša, upravljanja prirodnim resursima poput vode, šuma, obnovljivih izvora energije i slično, a sve u svrhu implementacije istih na buduće projekte. Do sada je održano 30 GREEN TALKS, u gradovima širom Hrvatske.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368