Hrvatski savjet za zelenu gradnju

U suradnji s Građevinskim fakultetom pozivamo Vas da se pridružite programu GREEN TALKSa: „BIMom do energetske učinkovitosti – energetska obnova zgrada i nZEB “

U suradnji s Građevinskim fakultetom pozivamo Vas da se pridružite programu GREEN TALKSa: „BIMom do energetske učinkovitosti – energetska obnova zgrada i nZEB “


PRIJAVNICA                         PROGRAM 


U suradnji s Građevinskim fakultetom pozivamo Vas da se pridružite programu GREEN TALKSa: „BIMom do energetske učinkovitosti – energetska obnova zgrada i nZEB “.

NA GREEN TALKS saznajte:

1.  Što je nZEB, kada počinje obveza, kako projektirati i izvoditi nZEB?
2.  Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?
3. Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i  energetskim obnovama?
4. Na koji način je moguće koristiti BIM za poboljšanje energetske učinkovitosti tijekom planiranja, izvođenja radova i korištenja zgrada te energetske obnove, koji je potencijal ali i nedostaci korištenja BIM-a”?

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10-ak godina promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije. Predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će održati prezentacije i sudjelovati u raspravi na okruglom stolu.

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

U prvom dijelu programa će predstavnici ispred važnih institucija, održati prezentacije kojima će obuhvatiti sljedeće teme: nZEB, energetska obnova zgrada kroz EU fondove, praktična iskustva u provedbi projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, programi sufinanciranja energetske učinkovitosti u uslužnom sektoru. Također, ispred Građevinskog fakulteta biti će održana prezentacija koja će predstaviti projekt Fit-to-nZEB.

U drugom dijelu programa, održat će se okrugli stol na temu: “nZEB i obnova zgrada” te će predstavnici tvrtki članova HSZGa održati stručne i edukativne prezentacije.

U trećem dijelu programa, pod nazivom: „BIMom do energetske učinkovitosti“, bit će predstavljeni projekti: NetUBIEP, BIMcert, BhENEFIT, te će biti održana prezentacija na temu: “Istraživanje i razvoj e-burze energetske obnove u zgradarstvu i industriji”. Stručne prezentacije održati će Iva Kovačić i Gianmarco Ćurčić Baldini.

 

GREEN TALKS se održava 10. svibnja 2018. u ZAGREBU od 09.00 do 17.00 sati, Tehnološki park, Zagrebački velesajam, Paviljon 12, Zagreb, a NAMIJENJEN je većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE i INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.

GREEN TALK je BESPLATAN za sve sudionike.

 

GREEN TALKS podržavaju grad Zagreb, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Društvo arhitekata Zagreb, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, Udruga upravitelj te Hrvatska komora arhitekata.

Poduzeća/Institucije sudjeluju na GREEN TALKS-u sa edukativnim i promotivnim prezentacijama su: Velux Hrvatska d.o.o., Fibran Nord d.o.o., Tece d.o.o., Gealan d.o.o. i Mapei Croatia d.o.o.

 

MEDIJSKI POKRIVAJU

     
This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368