Hrvatski savjet za zelenu gradnju

UPISI U GREEN BUILDING PROFESSIONAL EDUKACIJU – U TIJEKU!

UPISI U GREEN BUILDING PROFESSIONAL EDUKACIJU – U TIJEKU!


PITATE SE?

Kako ostvarivati niže troškove održavanja i maksimalne uštede energije, kako aktivirati prostor koji će maksimizirati zadovoljstvo i produktivnost njegovih korisnika, koje materijale i opremu koristiti, a da imaju najmanji mogući ugljični otisak i štetno djelovanje na okoliš i korisnike objekta, kako naučiti i na koji način ocijeniti i procijeniti zeleni potencijal zgrade ili prostora, kako saznati više o pravnom okviru i regulativi vezanoj uz zelenu gradnju, kako uvidjeti mogućnosti i prednosti iskorištenja prirodnih resursa poput sunčeve energije i svjetla – u službi kvalitete prostora, kreiranja atmosfere te posljedično efikasnosti u korištenju energije, kako saznati na koji način tijekom korištenja prostora prakticirati i promicati ekološke principe ponašanja, koje su specifičnosti i sličnosti međunarodnih sustava certificiranja zelenih zgrada – LEED®, BREEAM te DGNB te još mnogo toga.


SAZNAJTE ODGOVORE UPISOM NA GBPRO 2018/2019 EDUKACIJU !

EARLY BIRD 10% POPUSTA DO 01.07.2018.!

 

PRIJAVNICA             CJENIK                PREDAVAČI

 


Svjetskim istraživanjima je dokazano da objekti i prostori koji su kreirani, izvedeni i održavani prema principima zelene gradnje te koji su energetski učinkoviti – ostvaruju dodatnu vrijednost za sve sudionike u procesu planiranja, projektiranja, gradnje i korištenja objekata –  investitore, društvo u cjelini, prirodu i same korisnike zgrada. Ti podaci dokazuju da su održivi razvoj i zelena gradnja daleko više od trenda zbog brige o zdravlju svojih korisnika i njihovoj ugodi u prostoru, te smanjeni  utjecaj emisije CO2 na prirodni okoliš i sredinu u kojoj se nalaze. Kako bi omogućio edukaciju i profiliranje generacije međunarodno priznatih stručnjaka za zelenu gradnju u Hrvatskoj, a s ciljem što skorije implementacije zelenih principa gradnje i u našoj zemlji, Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa drugim europskim savjetima, lansirao je 2011. godine cjelogodišnji edukativni program: Green Building Professional. Do sada je održano 6 generacija GREEN BUILDING PROFESSIONAL programa.

U šest godina 170 polaznika edukacije imalo je prilike upoznati se sa stranim i domaćim stručnjacima na području zelene gradnje te se informirati o petnaestak relevantnih i zanimljivih tema.

POGLEDAJTE GBPRO PROMO VIDEO

PROGRAM

omogućuje stjecanje međunarodno priznatoga certifikata koji ima svoju prepoznatljivost i vrijednost u svim europskim zemljama i koji daje komparativnu prednost u kreiranju prostora prema zelenim principima. Edukacija je dvojezična – određeni moduli odvijaju se na engleskom jeziku, a određeni na hrvatskom, ovisno o predavaču. Zbog sveobuhvatnosti i multidisciplinarnosti tema koje GBPro obrađuje kroz 11 modula, upisom polugodišnjeg programa stječu se uvjeti, po završenom ispitu, za dobivanje međunarodnog certifikata Green Building Professional. To je ujedno cjenovno najoptimalnija ponuda. Postoji i mogućnost slušanja pojedinačnih modula. Edukacija se održava dva dana u mjesecu u trajanju od 9,00 – 16,00 sati.

27.09.2018. Principi zelene gradnje i zeleni certifikati
28.09.2018. Zakonodavni okvir, energetsko certificiranje i nZEB
11.10.2018. Održivo urbano planiranje , gospodarenje otpadom i promet
12.10.2018. Mogućnosti financiranja zelenih zgrada
25.10.2018. „Cradle to Cradle“ princip – uloga zelene zgrade u kružnoj ekonomiji
22.11.2018. Projektiranje zelene zgrade i projektiranje  po nZEB standardu – kako postići nZEB, konkretna tehnička rješenja
23.11.2018. Održivi materijali, LCA, EPD, projektiranje drvenih zgrada
24.01.2019. Održivi energetski sustavi u zgradama prema nZEB stadardu – termo-tehnički sustavi i OIE
25.01.2019. Krajobrazna arhitektura i gospodarenje vodom
21.02.2019. Napredni računalni alati za projektiranje i modeliranje zgrada
22.02.2019. Gospodarenje energijom i Pametne zgrade

 

 

KOME JE EDUKACIJA NAMIJENJENA?

Green Building Professional polugodišnji edukacijski program namijenjen je profesionalcima iz različitih disciplina uključujući arhitekturu, graditeljstvo, strojarstvo, elektrotehniku, ekonomiju, financije,pravo, marketing; potom vlasnicima zgrada, zakupcima, voditeljima projekata, investitorima, financijskim institucijama, građevinskim kompanijama, dobavljačima proizvoda i usluga u graditeljstvu, znanstvenicima i studentima, zaposlenicima u javnoj upravi – svima onima koji imaju za cilj biti usklađeni sa najnovijim trendovima u zelenoj gradnji te korištenju i održavanju prostora koje ima za cilj postizanje visoke kvalitete života i rada u prostorima i ostvarenje ušteda.

 

ŠTO EDUKACIJA UKLJUČUJE?

–  Radne materijale – prezentacije predavača, ankete, radionice

–  Izvrstan networking s istomišljenicima i podržavateljima zelene gradnje

–  Direktan kontakt sa inozemnim i domaćim ekspertima zelene gradnje

–  Slobodan ulaz na većinu edukativnih programa u organizaciji HSZG-a

 

 


KONTAKT OSOBA: Tea Žugaj, voditeljica ureda, tea.zugaj@gbccroatia.org; +385 1 4886 296


 

Edukacija se održava pod pokroviteljstvom:


Medijski pokrivaju:

This site is registered on wpml.org as a development site.