Hrvatski savjet za zelenu gradnju

crOss renoHome

crOss renoHome


Opis projekta:

Renovacija zgrada može utjecati na brojne društvene, ekološke i ekonomske koristi, čineći je jedinstvenom prilikom za postizanje klimatske neutralnosti. Procjenjuje se da će do 2050. godine 97% svih zgrada trebati biti obnovljeno. Međutim, težišna godišnja stopa obnove zgrada u EU-u je niska, oko 1%. Glavne prepreke energetskoj učinkovitosti uključuju nedostatak financija, podijeljene poticaje između vlasnika i najmoprimaca, nedostatak znanja o trenutnoj potrošnji i nedostatak informacija o mjerama obnove. Vlasnici objekata često nemaju stručno znanje za donošenje odluka i trebaju profesionalnu pomoć.

 

Opći cilj ovog projekta je uspostaviti i organizirati One Stop Shop-ove za vlasnike kuća i stručnjake, kao centralno mjesto za sve ključne informacije i smjernice uspješnoj provedbi energetske obnove.

 

 

U sklopu projekta će se formirati:

  • One Stop Shop u Zagrebu – na temelju postojećeg Centra za smanjenje energetskog siromaštva
  • One Stop Shop u Križevcima – nadogradnja postojećeg
  • online platforma koja će služiti kao virtualno tržište
 
 
Hrvatski savjet za zelenu gradnju je jedan od partnera projekta te će projektu pridonijeti na način da će  sudjelovati u aktivnostima:

 

  • IZRADE STANDARDIZIRANIH UGOVORA ZA OBNOVU OBITELJSKIH KUĆA I VIŠESTAMBENIH ZGRADA

 

Ugovori će definirati standardne uvjete i postupke koji se primjenjuju tijekom procesa obnove, uključujući vrste radova, rokove, cijene, odgovornosti, i slično. Osim toga, osiguravat će transparentnost i jasnoću između svih uključenih strana, što olakšava proces dogovaranja i izvršavanja obnove.

 

  • IZRADE ONLINE PLATFORME

 

Platforma će imati odvojene dijelove posvećene energetskoj obnovi obiteljskih kuća i višestambenih zgrada. Pružit će informacije o otvorenim pozivima za obnovu, financijskim instrumentima, savjete o obnovi te informacije o svim relevantnim stručnjacima potrebnim u procesu obnove. Postojat će zaseban odjeljak gdje će svi pružatelji usluga energetske obnove moći predstaviti svoje usluge i proizvode te dati kontakt informacije za uspostavljanje suradnje s investitorima.

 

 

 

Projektom će se pružiti konkretna rješenja za energetsku obnovu obiteljskih kuća i višestambenih zgrada u Hrvatskoj što će rezultirati povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenjem potrošnje energije i emisijama CO2 te postavljanjem puta prema gotovo nultoj potrošnji energije.

 

Više informacija možete saznati na stranici projekta.

 
Tijek provedbe:

2023. –  2027.

 
Budžet:

967.387 EUR / udio GBC Croatia : 295.641 EUR

Partneri:
Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) - KOORDINATOR
KLIK, energetska zadruga
 
Vijesti:

Ovaj projekt je dobio financiranje od Europske unije putem CINEA.D – Prirodni resursi, klima, održivo plavo gospodarstvo i čista energija D.1 – LIFE Energy + LIFE Climate, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava br. 101120096. Stavovi i mišljenja izneseni na ovoj web stranici i u dokumentima isključivo su vlastiti stavovi i mišljenja autora i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja Europske unije ili CINEA-e. Za njih nisu odgovorni ni Europska unija ni tijelo koje pruža potporu.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj web stranici  isključiva su odgovornost i mišljenja autora te ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368