Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Nebula

Nebula


Izgrađeni okoliš suočava se s dva velika izazova: postati održiviji i više “usredotočen na ljude” kako bi se poboljšala dobrobit pojedinca i društvena kohezija uz pružanje učinkovitog odgovora na klimatske promjene i smanjenje bioraznolikosti. Za prevladavanje ovih izazova potrebne su kombinirane tehnološke i društvene inovacije.

Opis projekta:

 

Projekt NEBULA predstavlja inovativnu inicijativu koja teži transformaciji građevinskog sektora kroz uspostavu snažne mreže inovatora. Pod pokroviteljstvom Partnerstva Built4People, NEBULA će oblikovati Inovacijske klastere za Built4People (B4PICs) kako bi promovirala i proširila inovacije diljem Europe.

 

U roku od tri godine, cilj je uspostaviti pet do sedam B4PIC-a na ključnim europskim tržištima. Ova mreža će biti temelj za ubrzanu implementaciju inovativnih rješenja koja podržavaju ideje New European Bauhaus inicijative. Kroz poboljšanu vidljivost, usvajanje i prihvaćanje inovativnih pristupa, te kroz intenzivno međusektorsko učenje i suradnju, NEBULA će stvoriti okruženje koje potiče brzu transformaciju građevinskog sektora.

 

NEBULA ne samo da će povezati inovatore i potaknuti razmjenu ideja, već će i podržati rast novih klastera kako bi postali modeli izvrsnosti, inspirirajući buduće inovatore i doprinoseći sveukupnom napretku građevinskog sektora u Europi.

 

Hrvatski savjet za zelenu gradnju je povezan s ulogom World Green Building Council-a gdje će provoditi komunikacijske i disimilacijske aktivnosti.

 
Tijek provedbe:

2022.– 2025.

 
Budžet:

1.019.908,75 EUR / udio GBC Croatia : 11.375,00 EUR

Partneri:
Dowel Innovation - KOORDINATOR
R2M Solution
Conseil des Architectes d’EuropeR2M Solution
Nobatek Inef 4
European Construction, Built Environment and Energy Efficient Buildings Technology Platform
WorldGBC Europe
Fundacion Tecnalia Research & Innovation
Vijesti:

Projekt NEBULA dobio je financiranje iz programa istraživanja i inovacija Horizon Europe Europske unije u okviru Ugovora o dodjeli sredstava br. 101079859.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368