Hrvatski savjet za zelenu gradnju

SMAFIN Expanded

SMAFIN Expanded


Opis projekta:

Projekt SMAFIN Expanded ima za cilj nastaviti metodologiju okruglih stolova za poticanje održivih ulaganja započetih prethodnim projektom SMAFIN te iskoristiti dosadašnje napore. Kako bi se postigao taj cilj, uspostavit će se mreža dionika koja će omogućiti sudjelovanje ključnih aktera u konzultacijama i dijalogu te širenje znanja o praksama Europske unije u financiranju energetske učinkovitosti, posebno u široj balkanskoj regiji.

 

Projekt će podržati primjenu pametnog financiranja za ulaganja u energetsku učinkovitost u privatnim i javnim zgradama, poslovnim prostorima te malim i srednjim poduzećima. Također će raditi na unaprjeđenju političkih procesa putem razvoja smjernica za efikasne i zrele preporuke. To će se postići poticanjem privatnih ulaganja kroz pametne financijske alate i efikasna jamstva dostupna političkim donositeljima odluka i financijskim institucijama, s posebnim fokusom na pet sudjelujućih zemalja: Bugarsku, Grčku, Hrvatsku, Rumunjsku i Sloveniju.

SMAFIN Expanded planira organizirati 15 Nacionalnih okruglih stolova u sljedeće tri godine u zemljama koje sudjeluju. Ti okrugli stolovi bit će forumi na kojima će se okupiti europski kreatori politika, nacionalna tijela vlade, regionalne vlasti, financijske institucije, tvrtke za energetske usluge (ESCO), udruge za vlasništvo stanova, industrijski i građevinski sektori, kao i organizacije za zaštitu potrošača i građanske udruge.

 
Tijek provedbe:

2023.-2026.

 

 
Budžet:

933.157,70 EUR / udio GBC Croatia : 86.884,00 EUR

Partneri:

Konzorcij projekta SMAFIN Expanded čini osam međunarodnih partnera iz javnih, privatnih i neprofitnih organizacija. Sve uključene organizacije imaju dugogodišnje iskustvo u okviru različitih europskih projekata.

Center For Renewable Energy Sources (CRES) - KOORDINATOR
Regionalna Energetsko-Klimatska Agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)
Initialising Energy Balance Towards Zero (INZEB)
Asociatia Cluster pentru Promovarea Cladirilor cu Consum de Energia Aproape Egal cu Zero Pro NZEB (PRO-NZEB)
Center for Energy Efficiency EnEffect
Romania Green Building Council (RoGBC)
Institut Jozef Stefan (JSI)
Vijesti:

Projekt je sufinanciran iz Programa Europske unije za okoliš i akcije u području klime (LIFE) u sklopu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava broj 101120412.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368