Hrvatski savjet za zelenu gradnju

SMAFIN Expanded

SMAFIN Expanded


Izvor financiranja:

LIFE Program Europske komisije

 

Tijek provedbe:

2023. – 2026.

 

Partneri:
Konzorcij projekta SMAFIN Expanded čini osam međunarodnih partnera iz javnih, privatnih i neprofitnih organizacija. Konzorcij je pažljivo osmišljen kako bi ostvario proširene ciljeve projekta, a temelji se na uspješnoj suradnji prethodnog projekta SMAFIN provedenog u partnerstvu s dionicima iz financijskog, javnog, lokalnog upravnog, tržišnog i akademskog sektora. Sve uključene organizacije imaju dugogodišnje iskustvo u okviru različitih europskih projekata.

 

  1. Inzeb Astiki Mi Kerdoskopiki Etaireia (INZEB)
  2. Regionalna Energetsko-Klimatska Agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)
  3. Asociatia Cluster pentru Promovarea Cladirilor cu Consum de Energia Aproape Egal cu Zero Pro NZEB (PRO-NZEB)
  4. Eneffect Consult Ltd (ENEFFECTCONSULT)
  5. Institut Jozef Stefan (JSI)
  6. Asociatia Romania Green Building Council (RoGBC)
  7. Hrvatski Savjet za Zelenu Gradnju (CGBC)

 

Budžet:

933.157,70 EUR / udio CGBC : 86.884,00 EUR

 

Opis projekta:

Cilj projekta SMAFIN Expanded je nastaviti uspostavljenu metodologiju okruglih stolova za poticanje održivih ulaganja započetih prethodnim projektom SMAFIN i utilizirati prethodne napore. U tu svrhu, bit će uspostavljena mreža dionika kako bi svi ključni sudionici sudjelovali u konzultacijama i dijalogu te kako bi se širilo znanje o praksama Europske unije u financiranju energetske učinkovitosti, posebice u široj balkanskoj regiji.

 

SMAFIN Expanded će podržati implementaciju pametnog financiranja za ulaganja u energetsku učinkovitost u privatnim i javnim zgradama, tercijarnom sektoru i malim i srednjim poduzećima te će nastojati unaprijediti političke procese razvojem smjernica za učinkovite i zrele preporuke, mobilizirajući privatna ulaganja kroz pametne financijske instrumente i učinkovita jamstva koja će biti dostupna donositeljima politika ili financijskim institucijama, posebice u 5 sudjelujućih zemalja (Bugarska, Grčka, Hrvatska, Rumunjska i Slovenija).

This site is registered on wpml.org as a development site.