Hrvatski savjet za zelenu gradnju

TOP CLeveR

TOP CLeveR


Opis projekta:

Projekt TOP CLeveR nudi podršku profesionalcima i zaposlenicima u sektoru graditeljstva kako bi se osposobili za suočavanje s izazovima povezanim s emisijom ugljikovog dioksida tijekom cijelog života zgrade i primjenom principa kružne ekonomije. Cilj je također olakšati usvajanje i provedbu okvira Level(s) među svim sudionicima u lancu vrijednosti.

 

Kroz projekt će se razvijati i pilotirati inovativni obrazovni programi prilagođeni kako za radnike s bijelim tako i s plavim ovratnicima, s posebnim naglaskom na poticanje mladih na izgradnju karijere unutar građevinskog sektora. Projekt također stavlja snažan naglasak na promicanje uloge žena u građevinskom sektoru, teži povećanju vidljivosti ženskih stručnjaka i radnika te naglašava važnost rodne ravnopravnosti unutar industrije.

 

Uključeno je šest zemalja: Italija, koja predvodi konzorcij, Mađarska, Poljska, Španjolska, Slovenija i Hrvatska što projektu daje široku europsku perspektivu.

 

Dodatno, inicijativa uključuje stvaranje globalne platforme na web stranici WorldGBC. Ova platforma će biti posvećena prikupljanju i dijeljenju znanja i obrazovnih resursa iz svijeta zelene gradnje, omogućujući pristup informacijama i najboljim praksama iz cijele Europe i svijeta, čime se promiče međunarodna suradnja i razmjena znanja.

 

Kako bi osigurali dugoročnu održivost i primjenjivost rezultata projekta u praksi, partnerske organizacije razvit će detaljne poslovne planove. Ti planovi će obuhvatiti strategije za implementaciju stečenih znanja i praksi unutar građevinskog sektora, kao i smjernice za nastavak aktivnosti projekta nakon njegovog službenog završetka, čime se osigurava trajni utjecaj inicijative na industriju.

 
Tijek provedbe:

2023.– 2026.

 
Budžet:

1.031.319,5 EUR / udio GBC Croatia: 144.450,00 EUR

 
Partneri:
World Green Building Council
Polish Green Building Council
Hungary Green Building Council
Green Building Council Slovenia
Green Building Council Italia
Green Building Council España
 
Vijesti:
 
Pratite Top Clever na društvenim mrežama:

Ovaj projekt realiziran je uz potporu programa Europske unije LIFE22-CET u okviru sporazuma o financiranju broj 101121073. Stavovi i mišljenja izneseni na ovoj web stranici i u dokumentima isključivo su vlastiti stavovi i mišljenja autora i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja Europske unije ili CINEA-e. Za njih nisu odgovorni ni Europska unija ni tijelo koje pruža potporu.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj web stranici  isključiva su odgovornost i mišljenja autora te ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368