Hrvatski savjet za zelenu gradnju

HELLA tehnika zaštite od sunca d.o.o.

HELLA tehnika zaštite od sunca d.o.o.


Europski ponuđač proizvoda za zaštitu od sunca, svjetla i vremenskih utjecaja na zgradama

Osnivanjem tvrtke HELLA 1959. godine započeo je značajan razvoj od proizvođača žaluzina s dva zaposlenika do vodećeg europskog ponuđača sustava za zaštitu od sunca, svjetla i vremenskih utjecaja. Danas je tvrtka sa sjedištem u Abfaltersbachu u Istočnom Tirolu zastupljena u devet europskih zemalja s vlastitim podružnicama. S 1300 zaposlenika, 2021. godine ostvaren je promet od 192,5 milijuna eura na više od 60 tržišta diljem svijeta. Portfelj proizvoda obuhvaća međusobno usklađena vanjska i unutarnja rješenja, kao i elektronička upravljanja za sustave zaštite od sunca. HELLA je tržišni lider u Austriji i Južnom Tirolu. Sa stajališta europskog tržišta, HELLA je jedan od 5 najboljih dobavljača sustava za zaštitu od sunca i vremenskih utjecaja.

 

Devet zemalja, 28 lokacija i četiri tvornice

Grupa HELLA organizirana je kao holding tvrtka koja posluje iz Abfaltersbacha. Tvrtku vodi četveročlani menadžerski tim. Kao izvršni član uprave, ing. Andreas Kraler (MBA) odgovoran je za prodaju, konstrukcije, upravljanje proizvodima, kao i marketing, a dipl. komercijalist dipl. ing (FH) Christian Schaller za strategiju, organizacijski razvoj, IT i HR. Dipl. ing. Harald Niedrist odgovoran je za proizvodnju, a mag. Georg Pranter za financije. Oni upravljaju međunarodnom grupom s 28 prodajnih mjesta u devet zemalja i četiri proizvodna pogona u dvije zemlje.

 

Inovativni razvoj portfelja proizvoda

Portfelj proizvoda tvrtke HELLA stalno se proširuje u skladu s trendovima u arhitekturi. Paleta proizvoda seže od žaluzina, vanjskih raffstore žaluzina i roleta preko tendi, fasadnih sjenila i pergola tendi pa sve do rješenja za grubu gradnju i elektroničkih upravljanja ovim sustavima. U razvoju svog portfelja tvrtka HELLA stavlja naglasak na inovativnu snagu koja se razvijala desetljećima. HELLA proizvodi s jedne strane stvaraju individualne svjetlosne uvjete, štite od utjecaja sunca i vremenskih prilika, a s druge strane također pomažu u osiguranju same zgrade. Konačno, oni pridonose smanjenju potrošnje energije i optimizaciji energetske bilance zgrade. Na taj način HELLA stvara udobnost, ali i zadovoljava individualnu potrebu za zaštitom i time doprinosi kvaliteti života.

 

Vrhunska kvaliteta iz jednog izvora

Priznavanje liderstva u kvaliteti ustrajno se očituje kako u razvoju asortimana proizvoda tako i u vertikalnom lancu stvaranja dodane vrijednosti prema kupcu. HELLA ne samo da isporučuje proizvode i softver, već također pruža usluge montaže i postprodajne usluge, kao što su popravci i rezervni dijelovi. Pri tome je mjerilo vrhunska kvaliteta: Svi proizvodi se izrađuju po individualnim dimenzijama, a sve ugrađene komponente dizajnirane su za robusnost i izdržljivost, što doprinosi održivosti HELLA proizvoda. Ovisno o tržištu, asortiman proizvoda prodaje se preko komercijalnih specijaliziranih tvrtki ili izravno krajnjim kupcima.

 

Adresa: Zagrebačka cesta 201, 10110 Zagreb
Telefon: +385 1 387 99 87
Web adresa: hella.info
E-mail adresa: marko.balas@hella.info

This site is registered on wpml.org as a development site.