Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Digital DGNB Consultant Training – iskaz interesa

Digital DGNB Consultant Training – iskaz interesa


Digital DGNB Consultant Training - iskaz interesa

Danas, u Europi, održiva gradnja predstavlja jednu od najznačajnijih i najuzbudljivijih mogućnosti za održivi rast na nacionalnoj, ali i na globalnoj razini.

Održiva gradnja odnosi se na cjelovit, holistički proces osmišljavanja, izvedbe, održavanja, korištenja, upravljanja i obnove objekata temeljen na principu održivosti.

Certifikat zelene gradnje jedan je od načina na koji je moguće izraziti svoju predanost održivom razvoju te poslovnoj praksi temeljenoj na ekološkoj osviještenosti, društvenoj odgovornosti i efikasnom iskorištavaju resursa tijekom čitavog životnog ciklusa zgrade.

Zgrade u Europskoj uniji troše otprilike 45% energije i proizvode otprilike 40% stakleničkih plinova. Također, zgrade su odgovorne za 35% potrošnje građevinskog materijala te za 35% proizvodnje otpada u graditeljskom sektoru.

S obzirom da je u tijeku razvijanje i implementacija DGNB sustava koji će biti prilagođen hrvatskom tržištu, predstavljamo Vam jedinstvenu mogućnost edukacije na tom području.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju je službeni DGNB System i Academy Partner te je jedini ovlašten na hrvatskom tržištu educirati nove DGNB stručnjake i certificirati prema DGNB-u.

Za ovom edukacijom, kao i za samim certifikatima postoji izniman interes na tržištu od strane investitora. Ključni razlozi za takav interes su:

 • ozelenjivanje portfelja nekretnina i usvajanje ESG načela
 • osiguravanje veće vrijednosti nekretnina,
 • bolji uvjeti za korisnike,
 • Sustav je priznat od financijskih institucija pa su povoljniji uvjeti financiranja,
 • isplativije održavanje te
 • ugodnost, zdravlje i sigurnost pri korištenju nekretnina.

Postanite DGNB konzultant i naučite KAKO certificirati zgrade!

Pozivamo Vas na iskaz interes za digitalnu DGNB Consultant edukaciju, koja bi se održala u rujnu 2024. godine. Nakon što ispunite prijavnicu dogovorit ćemo točan termin edukacije koji odgovara svim polaznicima.

 

Edukacija je namijenjena projektantima, inženjerima raznih tehničkih struka, investitorima, proizvođačima građevnog materijala, developerima, vlasnicima nekretnina, bankarima, predstavnicima javnog i akademskog sektora te mnogim drugima.

  Program se vrednuje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja s 12 (dvanaest) sati.

 *Za članove HKIG osigurano je 10% popusta. Članovi Komora nisu automatski članovi Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju te se popusti međusobno ne zbrajaju. Ako član Komore nije član Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, prijavljuje se po cijeni za ne-članove te će im biti omogućen spomenuti popust.

DGNB sustav certificiranja je njemački alat za planiranje i optimizaciju projekata s holističkim pristupom koji ne razmatra samo ekološki aspekt zgrade, četvrti ili interijera već jednako uzima u obzir društveni i ekonomski aspekt.

 

Najnapredniji je sustav na globalnoj razini zbog sveobuhvatnog pristupa te jedini certifikat koji jednaku važnost daje ekonomskom i ekološkom aspektu održivih zgrada.

 

Jedini je u skladu s EU regulativama i normama te ne zahtijeva usklađivanje dokumentacije za europsko tržište.

 

Sustav je usklađen s europskom Uredbom o taksonomiji koja predstavlja klasifikacijski okvir, odnosno kriterije za ocjenu održivosti budućih ekonomskih aktivnosti. To je posebno važno za investitore jer gradnja na takav način predstavlja manji rizik financiranja i nižu kamatu što automatski oslobađa kapital za daljnje investiranje.

 

DGNB sustav također se razlikuje od svih certifikata temeljem procjene životnog ciklusa zgrada koja uzima u obzir fazu planiranja, izgradnje, korištenja te rušenja zgrade (Life cycle assessment – LCA) te temeljem procjene troškova životnog ciklusa (Life cycle cost – LCC).

ŠTO EDUKACIJA OMOGUĆUJE I KOJE PREDNOSTI NUDI?

 • Vrednovanje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja
 • Nadogradnju stručnih i dodatnih znanja iz područja održive gradnje i DGNB sustava certificiranja
 • Veću konkurentnost na tržištu rada i novih zanimanja
 • Materijale s predavanja na engleskom jeziku nakon održane edukacije
 • Mogućnost izlaska na ispit u 2 termina
 • DGNB Consultant verifikacijski dokument – certifikat (nakon položenog ispita)
 • Umrežavanje koje nudi DGNB zajednica u svijetu
 • Unaprjeđenje portfelja konzultantskih i revizorskih usluga kao DGNB konzultant
 • Korištenje DGNB Consultant potpisa i logotipa (nakon položenog online ispita)
 • Vidljivost i promocija na DGNB web stranici
 • Mogućnost daljnjeg educiranja i aktivnog sudjelovanja na DGNB projektima
This site is registered on wpml.org as a development site.