Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Troškovi certificiranja

Opis naknada za certificiranje

Naknade za certifikaciju pokrivaju sve troškove angažmana Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju (dalje u tekstu: GBC) tijekom cjelokupnog procesa certificiranja.

 

Osim naknade za GBC (za izdavanje certifikata), dodatno se trebaju uračunati troškovi usluge konzultanta za izradu dokumentacije (koji u ovom troškovniku nisu uračunati). Troškovi konzultantske usluge variraju ovisno o projektu i izvršenim uslugama. Nakon registracije projekta klijent i GBC potpisuju ugovor.

 

Naknade za certificiranje pogledajte ovdje:

Obrazloženje naknada za certificiranje

Naknade za certifikaciju obuhvaćaju upravljanje čitavim procesom izdavanja certifikata od strane GBC-a. Navedeno obuhvaća provjeru vjerodostojnosti (predcertifikat) i prva dva kruga provjere sukladnosti (certifikat). Ako konzultant ili klijent žele daljnju provjeru dokumenata GBC će naplatiti dodatnu naknadu od 1.600,00 € (+ PDV) za najviše 10 kriterija. Za svaki dodatni kriterij koji treba provjeriti naplatit će se 400,00 € (+PDV). Provjera sukladnosti može se provesti tek nakon što su unaprijed plaćene sve naknade za certifikaciju. Molimo da iznos naknade provjerite s konzultantima/auditorima.

 

Osim toga, zakonski porez (PDV) plaća se na sve naknade za certifikaciju. Popust za članove GBC-a odobrava se ako je klijent ili podnositelj projekta član GBC-a.

Za članstvo kliknite ovdje.

 

Naknade se izračunavaju prema građevinskoj (bruto) površini. Građevinska (bruto) površina zgrade je zbroj površina mjerenih u razini podova svih dijelova (etaža) zgrade (Po, S, Pr, K, Pk) određenih prema vanjskim mjerama obodnih zidova s oblogama, osim površinje vanjskog dizala koje se dograđuje na postojeću zgradu, a koja se izračunava na način propisan Zakonom o prostornom uređenju i propisom donesenim na temelju tog Zakona.

 

Registracija za predcertifikat i certifikat odvija se istodobno.

Naknade se naplaćuju u fazama definiranim prema ugovoru između klijenta i GBC-a.

 

Ako imate dodatna pitanja kontaktirajte nas na dgnb@gbccroatia.org.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368