Hrvatski savjet za zelenu gradnju

BuildingLife II

BuildingLife II


Opis projekta:

Projekt Building Life2 proizlazi iz prve faze projekta Building Life vođen WorldGBC-om, uz sudjelovanje 12 Savjeta za zelenu granju (GBC): Hrvatska, Češka, Finska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Irska, Italija, Nizozemska, Poljska, Španjolska, Norveška i Ujedinjeno Kraljevstvo. Težnja je usmjerena na ostvarenju cilja Europskog zelenog plana o postizanju klimatski neutralne Europe do 2050. godine, na način da se radi na eliminaciji operativnog i ugrađenog ugljičnog dioksida zgrada – Whole life carbon (WLC).

Projektom BuildingLife razvijen je EU Roadmap koji postavlja jasan plan o tome kako građevinski sektor Europe može podržati EU da postane prvi klimatski neutralni kontinent.

 
Na nacionalnoj razini u sklopu projekta Building Life nastao je Putokaz za dekarbonizaciju zgrada u Republici Hrvatskoj:

Putokaz za dekarbonizaciju zgrada u Republici Hrvatskoj

Building Life2 nastavlja raditi na razvoju i primjeni strategija koje će smanjiti negativan utjecaj zgrada na okoliš, kako u pogledu operativnog, tako i ugrađenog ugljičnog otiska. Kroz suradnju s ključnim dionicima i primjenu inovativnih pristupa, projekt će doprinijeti ubrzanju prelaska na održivije prakse u građevinskom sektoru. Cilj je stvoriti okruženje u kojem će zgrade biti ekološki prihvatljivije, podržavajući tako ambiciozne ciljeve održivog razvoja Europe.

 
Tijek provedbe:

2023. –  2026.

 

 

Partneri:
European Regional Network
Green Building Council Finland
Polish Green Building Council
Green Building Council Italia
German Sustainable Building Council
Alliance HQE-GBC France
Irish Green Building Council
Norwegian Green Building Council
Czech Green Building Council
Hungary Green Building Council
Green Building Council España
Dutch Green Building Council
UK Green Building Council

Izvor financiranja:

Laudes Foundation, IKEA Foundation

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368