Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Probono

Probono


Izvor financiranja:

Horizon 2020 

 

Tijek provedbe:

2022. – 2027.

 

Partneri:
47 partnera iz 13 zemalja, koji obuhvaćaju razne tehnološke tvrtke, inženjerske tvrtke, građevinske tvrtke, lokalne uprave i organizacije, udružene s ciljem osmišljavanja i implementacije mjerljivih rješenja za urbanu regeneraciju koja zadovoljavaju standarde održivosti postavljene europskim Zelenim planom.

 

Budžet:

25.252.011,25 EUR / udio CGBC : 113.337,50 EUR

 

Opis projekta:

Cilj Probono projekta je provesti urbanu sanaciju šest europskih gradova prema najzahtjevnijim standardima održivosti uključenim u europski Zeleni plan.

 

Projekt je usmjeren na razvoj pilot projekata sa primjenom inovativnih tehnologija za projektiranje, izgradnju i upravljanje zelenim četvrtima s nultom emisijom u Madridu, Dublinu, Portu, Bruxellesu, Aarhusu i Pragu.

 

Kreirati će se sveobuhvatan okvir za razvoj i implementaciju digitalnih blizanaca (eng. digital twins) – platforma temeljena na obogaćenom BIM-u i pripadnim alatima pružit će podršku u odlučivanju u kontekstu obnove, uključujući “tvrdi” kriterij sigurnosti i zaštite te “meki” kriteriji usmjereni na čovjeka koji se odnose na iskustvo, udobnost i ponašanje u okolini.

Projekt također nastoji razviti metodologije i rješenja za integraciju u pojedinačne zgrade i stvaranje zelenih četvrti, koje nisu samo neutralne u emisiji CO2, već imaju i pozitivnu energetsku bilancu (generiraju više energije nego što troše). 

This site is registered on wpml.org as a development site.