Hrvatski savjet za zelenu gradnju

DGNB sustav Hrvatska

DGNB sustav certificiranja je alat za planiranje i optimizaciju projekata s holističkim pristupom koji ne razmatra samo ekološki aspekt zgrade, četvrti ili interijera već jednako uzima u obzir društveni i ekonomski aspekt.


Sustav je usklađen s europskim standardima i normama te u odnosu na druge svjetske sustave certificiranja ne zahtijeva usklađivanje dokumentacije za europsko tržište.


DGNB sustav također se razlikuje od svih certifikata temeljem procjene životnog ciklusa zgrada koja uzima u obzir fazu planiranja, izgradnje, korištenja te rušenja zgrade (Life cycle assessment – LCA) te temeljem procjene troškova životnog ciklusa (Life cycle cost – LCC).


Sustav je usklađen s europskom Uredbom o taksonomiji koja predstavlja klasifikacijski okvir, odnosno kriterije za ocjenu održivosti budućih ekonomskih aktivnosti. Uredba predstavlja dio paketa propisa i mjera te u odnosu na druge svjetske sustave certificiranja ne zahtijeva usklađivanje dokumentacije za europsko tržište.

 

Hrvatski savjet za zelenu gradnju razvija verziju sustava prilagođenu hrvatskom tržištu te organizira edukacije za buduće konzultante kao službeni Academy Partner.

 

Sustav je u tijeku prilagodbe hrvatskom tržištu i provodi se PILOT FAZA u kojoj klijenti i konzultanti ostvaruju značajne pogodnosti. Registrirajte svoj projekt za certifikaciju što prije i oblikujmo zajedno održivu budućnost!

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368